Moda internetului…nu mai e modă şi nici moft. Moft poate fi însă moda …blogurilor! Unii, sunt apţi pentru a scrie articole, pentru a face jurnalism adevărat. Alţii însă… sunt total …pe langă.
Salutam totuşi prezenţa unor curajoşi care publică materiale cu adevărat valoroase şi incisive bazate pe realităţi contemporane şi nu pe “bileţele guvernamentale” (roz sau galbene – nu e clară culoarea!!!).
Un astfel de blog, vrem să promovăm aici, un blog unde apar materiale editate cu sârg şi profesionalism acid, chiar dacă, pe alocuri, excesiv de critice… (oricum, cui mai pasă de critică???) Televiziunea nu mai e ceea ce era (remember Reflector!!!) iar internetul tinde să ocupe cât mai mult din spaţiul informaţional activ.
Poesesorii de calculatoare conectate la internet, se pot delecta citind în direct disertaţiile unor autori mai mult sau mai puţin anonimi, mai mult sau mai puţin pricepuţi.
Accesând http://arinpanait.blogspot.com/ puteţi să vă delectaţi cu scamatoriile literare lansate de un fost jurnalist activ din Ialomiţa.
Editate sub forma unu jurnal de călătorie ialomiţeana (chiar dacă numele oraşelor nu apar “in clear”) e uşor de înţeles la ce se face aluzie, aventurile scriitorului ne transferă o undă de compasiune la adresa “calitaţii” de a fi Român în epoca exploziei demografice a neuronului (ăla care mai e!!!!).
Jurnalul, intitulat edificator “TEHNICI SPECIALE PENTRU EXTRAS CÂHUL DIN NAS”, prezintă lumii realitatea usturătoare, comică mai ales, dar şi ironica, a României vazută prin ochii unui “euroman” get-beget!
Şi pentru că nu toată lumea are acces la internet, sau timp pentru a naviga pe nebănuitele şi misterioasele căi ale acestuia, vom publica un serial cu jurnalul de călştorie menţionat anterior, exact aşa cum îl va publica autorul (şi sâc, avem acordul scris al acestuia pentru a-l reproduce!). Vă recomandam totuşi, să citiţi şi printre rânduri, căci autorul, subsersiv, strecoară printre acestea, ironii fine şi aluzii interesante. “Greşelile” ce par, nu sunt “greşeli”, ne avertizeaza acesta. Sunt pur şi simplu numai pentru cei care ştiu să înteleagă substratul unor cuvinte cheie, asta pentru a realiza amploarea cu care autorul şi-a subtitrat lucrarea. “Nu am folosit diacritice în mod special, tocmai pentru a sublinia utilitatea lor în limba română modernâ şi computerizată. Prin textele create astfel, lipsa lor generând adevarate confuzii sau conucând la reale aluzii”
Comentariile vă aparţin integral…
Semnătura inconfundabila a redacţiei PMP J
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu