joi, 14 octombrie 2010

Starea de putregai



UDMR a fost întotdeauna o monedă de schimb pentru toate guvernele. Ca nişte patrioţi ce sunt, au ştiut mereu cum şi cu cât să-şi vândă patriotismul oricărui guvern aflat la putere. Au ştiut să speculeze momentele dramatice şi le-au speculat în dauna intereselor naţionale şi în scopul poziţionării lor strategice în guverne, pentru a-şi promova interesele meschine, naţionaliste şi dezbinătoare de spirit şi de plai românesc. ACUM fac la fel, iar guvernul ACTUAL vinde iar la preţ de tarabă interesele naţiunii pentru bordurile lui Videanu şi pentru frunza cu ciocolată a Udrencei dezlănţuite.
Ceea ce se întâmplă acum cu starea naţiunii este unic în istoria democratică a Europei. Faptul că două sisteme apropiate guvenului, Poliţiştii şi Perceptorii, ies în stradă şi strigă lozinci gen „...javră ordinară“ şi  „HOŢII“, indică nivelul de umilinţă la care stăpânul a ajuns să îşi supună chiar şi servitorii fideli.
Cred că momentul de tensiune încă nu a sosit. Acela va fi atunci când guvernul va implica armata. Atunci când militarii, fie ei şi jandarmi, vor fi puşi să tragă în mulţime, în poliţişti, în medici, în perceptori... Şi nu va mai trece mult până când un astfel de scenariu ar putea fi real.
Totuşi, pentru ca lucrurile să fie aşa cum au fost şi până acum, restul naţiunii stă încă după perdea, aşteptând ca acei câţiva curajoşi să moară pentru ei şi amână să se implice, în speranţa că le poate fi bine şi aşa, fără să îşi piardă demnitatea în proteste spontane. Ceea ce nu înţeleg ei este că nu mai au ce pierde... Deja nu mai au demnitate, tot ce le-a rămas este umilinţa! Pe care o poartă însă triumfători atunci când se aşează sârguincioşi la coadă pentru a-şi plăti taxele şi impozitele...
Spiritul românesc piere înfundat şi îmbâcsit de mizeriile cu pretenţii de emisii ideologice aruncate pe la colţuri, şi de putere dar şi de opoziţie, fiecare încercând să tragă aşternutul în dreptul lui. Doar că acest cearşaf murdar nu mai poate acoperi picioarele împuţite ale politicienilor, obişnuiţi să calce în rahat şi să răspândească mizeria oriunde îşi cară ideologia şi ranchiuna.
Pătura imunităţii nu mai poate ascunde mirosul pestilenţial al hoitului în descompunere... Ceva pute în politica românească şi pute rău, iar poporul nu-şi mai poate ţine nasul de duhoare. Cineva va găsi puterea să apuce cadavrul de picioare şi să-l zvârle la groapa de gunoi a istoriei. La vremuri noi, oameni noi, şi asta pentru că „Nici un regim nu se poate reforma din el însuşi“.
Români, acum este momentul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu