luni, 10 octombrie 2011

Ecuație cu multe (WC-uri) necunoscute


Se dă următoarea ecuație:
”Doi câini mergeau prin deșert când unul zice catre celălalt – băi, dacă nu găsesc un pom, mă piș pe mine.” 
Înlocuiți următorii termeni:
Câini = cetățeni
Deșert = Slobozia
Pomi = toalete publice …
Calculați câte persoane merg cu strângere de inimă (între picioare) pe strazile pline de gropi ale orașului reședință de județ calamitat.

Vă dă cu virgulă orice ați face! E o stare de fapt, o realitate dureroasă pentru persoanele cu probleme renale, la fel ca și pentru oamenii sănătoși care ies la plimbare prin orașul reședinșă de județ. Un oraș în care autoritățile găsesc de cuviință să cheltuie o sumedenie de bani publici aducând vedete scumpe ca să (în)cânte auditoriul din piața publică pe motiv de Ziua Recoltei, ca să spargă timpanele locuitorilor din cartier timp de două zile, în timp ce orașul sucombă sub infecția răspândită de apa mizerabilă de la robinet și, culmea lipsei de civilizație – fără WC-uri publice în ditamai garnizoana….

Se spune că gradul de civilizație al unei cetăți este dat de cantitatea de săpun consumată pe cap de cetățean, de numărul de WC-uri publice din cetate și de numărul de câini maidanezi care bântuie cartierele răspândind paraziți, fecale și boli. Păi dacă e așa, înseamnă că urbea noastră, păstorită jalnic de primarul Ionașcu și gașca de la primărie, ne plasează clar sub cel mai mic nivel de civilizație.
Cel mai interesant mi se pare faptul că dinspre prefectură, dinspre partidul de guvernământ, nu se văd semnale cum că i-ar preocupa cumva starea de fapt din oraș. Preocupările dumnealor sunt de altă natură și nu vizează decât interpretarea politică a faptelor … Cum de altfel face și primarul Ionașcu, aruncând în sens opus vina pe politic în ceea ce privește neglijența domniei sale.
Că primarul nu dă doi bani pe calitatea vieții cetățenilor în fruntea cărora pozează cu tricolorul pe piept în tablouri de colecție, se vede din gară pană-n moară. Mergi de la un capăt de oraș și până-n celălalt și nu dai de un WC să dai cu tunul. Dacă bărbații mai pot risca să ia câte o amendă comunitară dacă se ușurează pe după vreun pom sau pe la colțuri de blocuri, nu se poate spune același lucru despre femei, care chiar nu au la indemană un spațiu igienic pentru necesitățile intempestive.
Domnule prim gospodar al urbei, în țările civilizate sunt plantate wc-uri, în funcție de numărul de locuitori din orașul respectiv, în marile intersecții și în locurile publice cu cel mai mare trafic, astfel încât să fie acoperite toate traseele importante din oraș… Ba chiar primarii care se respectă și care își respectă alegătorii, pun toalete adaptate persoanelor cu dizabilități. Domnia voastră, domnule primar Ionașcu, plantați cocoașe la toate trecerile de pietoni!
Poi dacă tot se zdruncină omul la rinichi din 20 în 20 de metri, de ce nu-i puneți domnule și niște toalete ecologice lângă fiecare cocoașă ??? În loc să cheltuiți banii publici pe toate prostiile, ați face mai bine să vă ocupați de igiena orașului. Nu-i destul că pute apa, nu-i destul ca sar purecii și căpușele pe noi de la javrele care au împuiat toate colțurile, acum ne lăsați ca pe fraieri, să facem pe noi în lipsa unor toalete decente ? V-au intrat în cap fumurile sondajelor contrafăcute și în loc să vă puneți cu fundul la treabă, domnia voastră se așează cu el drept în ”Supozitorul de vineri”! Chiar mai credeți că o să vă voteze lumea ??? Halal!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu