vineri, 14 decembrie 2012

Cum o sa-mi petrec sfarsitul lumii


   Intr-o lume bantuita de crize, in care sistemul bancar putred este sacralizat, in care economia mondiala subrezita de monopoluri si globalizare, emana chimicale pestilentiale, in care omenirea se repede oarba in plina extictie, Sfarsitul Lumii nu poate sa fie decat benefic.
   Intreruperea sirului nesfarsit de humanis erroribus, mai poate da o sansa planetei sufocate de nemernicia omului. Omul, aceasta realizare suprema, fie ea a naturii, fie Dumnezeiasca, (chiar nu mai conteaza autorul capodoperei atat timp cat ea se dovedeste un fals grosolan), se extinde ca o pecingine si se depaseste pe sine in deciziile sale majore, cu o sfintenie a paroxismului dusa pana la absurd.
   Teama sa de sfarsit in timp ce manipuleaza cu convingere intrumente de distrugere in masa, la scara planetara, pare chiar hazlie si ciudata. Ipocrizia cu care omul zileleor noastre (si de ce nu chiar cel din trecut, fata de care nu este diferenta decat in tehnologie si imbracaminte...) isi manifesta convingerie, fie ele politice, fie economice sau de alta natura sfanta, (vezi bataliile, imbrancelile si batjocurile din cadrul organizat al diverselor pomeni cu moaste sau sfinti cinstiti), nu fac decat sa amane inevitabilul. Fie ca natura a organizat o curatenie generala planetara, fie ca Dumnezeu a ajuns la capatul rabdarii (desi rabdarea sa pare nesfarsita si dreptatea lui cam stramba....pentru cate nemernicii se petrec zilnic), omul este hotarat sa dea o lectie acestora si sa isi programeze obsescul sfarsit in mod aprioric. Nu e nevoie sa amintesc de poluare, de stratul de ozon, de incalzirea globala, de distrugerea speciilor endemice sau mondiale, de tehnologizarea stupida in favoarea hidrocarburilor in timp ce inventii monumentale sunt ascunse de comploturi economico-politico-bisericesti pentru ca marile corporatii sa prospere pe spatele maselor de ipocriti manipulabili.

   Cat despre oribilitatea cu care politrucii, analistii lui peste si ziaristii a toate cunoscatori (mai putin a gramaticii si a limbi nationale....), asalta ecranele televizoarelor si ale monitoarelor din ce in ce mai mult, si ne oripileaza posternand in sfinti eugenici care aduc lumina cu candela acolo unde sunt vapori de benzina, si etaleaza convingeri de care nci ei habar nu au, numai ca sa mai roada nitel la ciosvarta statala, nu mai poate fi vorba de amanarea unui sfarsit iminent!
   Chiar ar fi ipocrizie Naturala sau Dumnezeieiasca sa se mai permita acestei specii distructive salasuirea pe scoarta terestra. Din acest punct de vedere, cred ca imi voi pregati o cana mare de cafea monopolizata, imi voi da televizorul la maxim si il voi inchide, ca sa asist savuros la Marele Sfarsit al lumii in forma pe care o simt ca imi sta in gat. Sper sa nu sufar iar o deziluzie, cum au fost cele din ultima vreme de pe scena politica, economica, religioasa, ecologica si asa mai departe. Sper ca macar de data asta sa nu fie ca la meteo, si cineva sa traga cortina peste aceste mizerii nesfarsite, pe care cu totii le reclamam, dar pentru indreptarea carora nu face nimeni nimic niciodata. Tipam, scandam si ne culcam linistiti asteptand ca altul sa fie mai destept, mai curajos sau mai tampit si sa faca el ceva pentru ca mie sa imi fie mai bine...
   Cum toate astea nu se vor intampla niciodata de la sine, nu vad de ce atata teama de sfarsit? Oricum catre un sfarsit ne impingem unul pe altul in fiecare zi, in fiecare minut! Daca e sa fie, macar sa am parte de unul natural, cu scantei, lumini si sunetele, cu zgaltaieli si regrete zbierate in speranta ca Dumnezeu ar mai avea urechi sa auda gemetele lumii in timp ce se arunca in prapastie! Pana una alta, imi pregatesc scaunelul la geamul lumii si ma asez linistit sa imi beau cafeaua de final! Va urez Sfarsitul Lumii cat mai placut si mai eficient!

Arin Panait

P.S. - Domnilor politruci, aceasta miscare a naturii va rezolva toate problemele omenirii in mod egal, economic, eficient si ecologic, chestie pe care voi nu ati fost in stare sa o faceti, dar din care v-ati facut blazon nenumarate generatii! Hai Sfarsit Fericit si abia astept sa va vad de partea cealalta, stand la coada cu rabojul in mana ca sa dati socoteala punctual pentru fiecare mizerie pe care ati facut-o alegatorilor, pentru fiecare minciuna indrugata, pentru fiecare banut bagat pe blat in largile voastre buzunare de partid. 
   Daca v-au mai ramas bani de la campanie, dati fuga la Biserica din colt si prosternati-va cu o pomana, doar- doar s-o indura Creatorul sa va mai scuteasca de impozite la faradelegile voastre. Cat despre spalarea pacatelor in Slobozia nu poate fi vorba. Apa de aici are deja izul de pucioasa apocaliptica...
   Si pentru ca am trecere la Marele Boss, astept sponsorizari ca sa va bag o vorba buna sa va lase mai la urma cu controlul, sa aveti tip sa regretati. Asa, poate mai adun si eu ceva pacate ca sa fiu in randul lumii la Marele ei Sfarsit! 

Un comentariu:

  1. Programul sărbătorilor de iarnă:
    - 20 decembrie 2012 – pregătirea pentru sfârșitul lumii
    - 21 decembrie 2012 – începutul sfârșitului lumii
    - 22 decembrie 2012 – sărbătorirea oficială a sfârșitului lumii
    - 23 decembrie 2012 – sfârșitul oficial al sfârșitului lumii
    - 24 decembrie 2012 – Mahmureala de după sfârșitul lumii
    - 25, 26 decembrie – Crăciunul
    - 31 Decembrie 2012 – pregătirea pentru anul nou Brad… Șampanie… Cadouri…
    - 1 ianuarie – începutul noului an
    - 2, 3 ianuarie – mahmureala după anul nou
    - 4 ianuarie – pregătirea pentru sfârșitul lumii… pe stil vechi…

    RăspundețiȘtergere