miercuri, 15 septembrie 2010

ROMAN de CALATORII prin preafrumoasa EuRo-mania (serial in jde-episoade)

Atentie! Materialul poate fi daunator sanatatii cititorilor neexperimentati. Conform normelor UE-urile continute de acest RO-man pot genera greturi abundente si pot fi insotite de “varsaturi’ la CNA! Nu provocati autorul si mai ales nu cititi daca nu sunteti in stare sa… reactionati! Daca apar manifestari neplacute, adresati-va webmasterului sau autorului la: mailto:prognoza@gmail.comIn afara de asta, copierea si republicarea acestor materiale poate fi daunatoare bugetului prin Legea Dreptului de Autor, de care este protejata lucrarea….cuvant inainte de ratacire

Sunt un profan!
Nu sunt nici scriitor si nu sunt nici politician!
Nu am vile si nu am masini, nu am nici relatii in parlament. Matusa mea nu mi-a lasat nici o mostenire cand a murit, iar motocicleta, a ramas un vis frumos al adolescentei mele pierdute in tumultul anilor. Nimeni nu imi trimite biletzele roz si nici eu nu intervin la parchet pentru rezolvarea unui “prietin” oligarh. Nici o consiliera blonda nu imi da sfaturi despre statul la coada la medicamente subventioanate si nici despre cum trebuie sa-mi aranjez suvita rebela in contactul cu Uniunea Europeana.
Nu sunt nici un paria si nici un aurolac, dar nu sunt nici un academician. Nu ma numesc Nepriceputeanu! Nu am incalcat legea mai mult decat o incalca vecinul de palier sau cel de la parter care lucreaza in ture la un combinat pe cale de disparitie. Veniturile mele nu depasesc salariul mediu pe economie si chiar daca am calculator, asta nu inseamna ca imi permit sa fac o rata la banca pentru a-mi lua o casa. Stau cu chirie, la etajul patru al unui bloc plin de furnici si de caldura vara, umed si rece iarna, din al carui subsol razbat miliarde de tantari si mirosuri pestilentiale. Nu am apa calda de la stat, dar am boiler electric si de fiecare data cand fac baie mi se strange inima de groaza cand ma gandesc la facura de electricitate. Ce sa mai vorbesc de termopane!

Ce inseamna asta?! Ce poate sa insemne altceva decat ca sunt un cetatean onest al acestei minunate tari, pe care, la momentul acesta, o conduc un marinar cu shalele distruse si un pitic beteag. Inseamna ca imi platesc darile catre regii, directii si monopoluri. Insemna ca din cand in cand, patronul meu mai plateste contributii pe la asigurarile sociale si la fondul de pensie, pe care fie vorba intre noi, nu se stie daca o sa o apuc.
Ce poate sa insemne asta mai mult decat ca EU sunt un om normal, din popor, un cetatean al cetatii, cum ar spune Mircea Dinescu ( pe care il cunosc de la televizor ca pe poetul nepereche al Ialomitei). Practic EU sunt natiunea! EU sunt acel million de fraieri care inca mai muncesc in tara asta. EU sunt poporul! Asta e! Doamne, ce inaltator suna!
De aceea, oridecateori voi folosi in aceasta lucrare, cuvantul “EU”, va insemna ca me refer la natiune! Va insemna ca ma refer la popor! Imaginati-va aceasta timida selectie de ganduri si intamplari, vazute prin ochiul novice al unui EU (personal si neavizat de CAN sau alte institutii care trebuie sa avizeze inclusiv metrajul hartiei igienice utilizate la conversia melodramatica a subalimentatiei nationale), al subversivului, care cu tupeu ordinar, calca fara simtire in gropile astupate darnic cu moloz de calitate europeana, sub care (am aflat din pancarde) s-ar afla banii MEI, imaginati-va ca aceasta adunatura de introvertiri, nu este decat slaba refulare a costiintei populare calcate in picioare de intelepciunea nesfarsita a guvernatorului!
Nu vreau sa polemizez pe tema (si pe teama) ca tara se duce de rapa, ca locuitorii ei se refugiaza pe alte meleaguri pentru a-si regasi ordinea fireasca in galaxie si pentru a avea ce lasa mostenire copiilor lor inculti si pretentiosi, copii care fac apel la drepturile minorilor inca din fasa si pentru care ramane vesnic reprosul ca lor nu le-a cerut nimeni parerea daca vor sau nu sa se nasca pe acest plai mioritico-european. Oricum, lor le raman intacte telefoanele mobile si cultura manelelor, iar noua ne ramane un Patapievici care sa dea cu pietre in numele nostru stramosesc. Nu vreau sa polemizez nici pe seama pensionarilor saraci si nici pe seama agricultorului de la tara, care are in sfarsit pamant dar pentru care nu are bani sa-l puna la treaba, cu toate proiectele megalomanico-laudaroase lansate cu pompa de ministri actuali si defuncti! Nu vreau sa polemizez in fapt!
De fapt, nu vreau nimic! Ce as putea sa vreau cand pentru mine-EU idea de sacrificiu vesnic e genaralizata si temeinic inradacinata in cultura MEA!
De fapt, ce vreau EU!? Citeste calatorule prin viata romaneasca de la margine de Baragan si vei intelege de ce pentru a supravietui, trebuie sa cunosti neaparat o… TEHNICA SPECIALA PENTRU EXTRAGEREA CAHULUI DIN NAS…
va urma (nu pierde  primul episod)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu