luni, 13 septembrie 2010

Slobozia - file de istorie

Prin bunavointa domnului George Stoian, autorul Almanahului Sloboziei, am intrat in posesia unor poze din vremuri de mult apuse. Va invit sa le priviti. Aceste fotografii insotite de texte explicative se regasesc in Almanahul Sloboziei.
                            Vechea gara a SlobozieiUn frumos autobuz cu etaj din vremurile de demult. Se poate citi articolul de prezentare original.


fabricat in Romania

 
Gara de la Slobozia NouaPodul de cale ferata peste raul Ialomita, in varianta initiala, construit in 1895, despre care George Stoian afirma:
"Un individ din zona mi-a spus ca a existat aici o placuta (devastata ulterior) pe care era mentionata data construirii podului - 1895. Ei bine, acesta a fost partial distrus de nemti (argument : capitolul D, pct 1 din raspunsul primariei Slobozia la un chestionar al Prefecturii judetului Ialomita, la data de 9 ianuarie 1919, in care se spune, sub titlul  "DISTRUGERI, FURTURI, JAFURI: "1. Cladirile statului, adica o cazarma a scoalei de tragere a infanteriei, a fost distrusa prin foc de rusi; asemenea podul de peste raul Ialomita al CFR si cel din comuna de calatori, tot pe raul Ialomia, au fost distruse in parte"  si trebuie sa credem ca el a fost refacut in forma actuala,

Aceste fotografii au ajuns la mine gratie domnului George Stoian, autorul Almanahului Sloboziei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu