vineri, 30 septembrie 2011

Sondaju’ lu’ Pește


În țara lui Dinu Patriciu, unde orice pixel mai de Doamne-ajută nu poate fi decât neapărat albastru, unde toată lumea se pricepe la pescuit, la fotbal, la politică și la sondaje, m-am gândit să intru în industria petrolieră și să împușc doi iepuri dintr-o dată. Sau doi pești ??? Adicătelea să fac (contra)sondajul lui Pește. Că mă pricep.
Camera avem, nu lipsește niciodată din buzunar, talent avem (eh și noi acolo…), o jeaka mai neponosită găsim, oleacă de jurnalism știm, așa că țuști în stradă să ne dăm sondori pe Ialomița.
Ticluim repede niște întrebări fără echivoc, dar la subiect, dăm o printare cu greșeala special strecurată în text și zbughea la sondat populațiunea în opinia ei intrinsecă. Rătăcim prin meandrele concretului din jurul blocului ca să vedem dacă chestia cu profetul și strada lui functionează… Mergeee!  Apoi pune cap-compas pe străzile  adiacente. Adicătelea să nu ne fie vorbe ca am sondat numai în jurul blocului.
Cele trei intrebări au fost patru. Dar nu prea s-a sinchisit cineva că nu ies la socoteală… Deși în prezentarea sodajului se zicea ceva că subiectul ar fi apa lui Ionașcu, în realitate întrebarile au fost de altă orientare. Nici asta nu s-a sezizat la populațiune.
  1. Votați Ionașcu la primărie ?
  2. Face ceva prefectul pentru apa din oraș ?
  3. Ați auzit de Ioan Martin ?
  4. Ce ziar local citiți?

Poate fi ceva mai concret decât atât? Să vedem… Urmăriți filmulețul și trageți concluziile!

Cât de ușor se poate face un sondaj cu tentă malițioasă și întrebări tendețioase ? Simplu ca bună ziua! Pui întrebările și tragi linia între ce vrei să afli și ce rezultat dorești!
Concluziile le trage fiecare! După cum vrea să interpreteze! După ureche cum ar zice un prieten pianist la acordeon. Starea de fapt e însă alarmantă!
La final, rog privitorii să observe cu atenție pixelul albastru. El apare și dispare instantaneu de pe clișeu, dar rămâne înrădăcinat în conștiința colectivă! Sondajele e... sondaje!

Sondorul lu’ Pește

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu