vineri, 30 septembrie 2011

Somnul națiunii naște lideri ?


Sub imboldul zicerii de bine, brusc și dintr-o dată, 'nea Emilian se trezește la viață și declamă pompos la ultima ședință penelistă: “Vremea vorbelor a trecut!”…'
După ce trei ani de zile și-a făcut cozonacii cu apa lui Ionașcu (vorba vine...), străpuns de revelația uselistă, (care fie  între noi – n-are acordul Crino-Pontician pentu dezvoltare rurală), răpus de chinurile alegerilor, dumnealui simte în sfârșit duhoarea din apa ionașciană și se declară revoltat, dar nu de primar ci de programul lui, care este... dar nu este! În lipsa unui candidat uselist declarat oficial, (la nivel de comunitate), ce s-au gândit peneliștii lui Crinulescu? Să se scoale (n.a) și să popească pe Martin drept variantă ajutătoare. Și cum cică, potrivit gândirii emilianistice, presa nu mai contează pe cântarul electoral, (că votanții știu deja cu cine defilează la urne), peneliștii se aruncă-n vâltoarea apei ionașciene bazându-se pe cozonacii lui Emilian, cu care vor să îmbrobodească gospodinele, pregătindu-le pachețele cu sărățele de sezon asortate cu murături-acrituri și gogoși electorale. Că cică, ”...dacă aia dau pachete, dăm și noi”…  O să fie o luptă a pachetelor! Avantaj Emilian, care are cozonacii gustoși, în timp ce  apa lui Ionașcu pute de te rupe. Numai că mirosul de nămol sapropelic nu bate pană la București….

Adicătelea dacă voi nu ne vreți, noi tot vrem!
Pentru că de la centru, crino-pontiștii nu digeră candidații cu traista goală, ci mizează pe nu-știu câte voturi ar mai strânge Ionașcu de la fraierii care mai cred ca apa lui e bună de băut, (deși li se încrețește pielea pe ei când dau drumul la robinete), pentru că slobozenii au amorțit cărând bidoane cu nemiluita, dumnealor s-au gândit că e vremea să iasă din nămol și să vină cu un candidat cvasi necunoscut, pe care să-l bage înaintare, ca să nu zică lumea că săgeata penelistă s-a fleoștit de tot în opoziție. Martin nu știe săracul în ce troacă se bagă. Omul are gânduri bune și vrea! Numai că trebuie să vrea și națiunea! Iar națiunea din Slobozia doarme amețită de miasmele apei lui Ionașcu și nu se lasă îmbătată de aroma cozonacilor lui Emilian, chiar dacă vor fi distribuiți în sacoșe sau în găleți galbene, cu săgeți, așa cum se făcea în vremurile bune… Liderii se nasc, nu se fac peste noapte, chiar dacă rețeta de preparare nu conține apă infectă ci cozonaci emilianici.
Baza rămâne pe sondaje, asta e clar ca apa lui Ionașcu! Și cum sondaju’ lu’ pește publicat de unde auzi voci dar nu vezi pe nimeni, (pentru ca nu ai pe cine !!!), arată că popualția mai citește ziare care nu mai apar de mult, dar nu a auzit de publicații care au clar trafic mai mare decat cel al sondorilor, zice că presa locală scrisă nu există, cel mai probabil că inițiativa lui Emilian să rămână doar o săgeată rătăcită, aruncată în fieful pesedist inoculat cu o doctrină bine înroșită de apa lui Ionașcu….
În fond, dacă presa cu contează, nu-i așa domnule Emilian, atunci de ce ați mai organizat o conferință de presă ? Ca să ne spuneți că programul lui Ionașcu nu e bun ? Știm și noi asta! Poate domnul Martin să dea apă bună orașului în schimbul voturilor? Sau toată bălăria asta e doar un… supozitor de vineri?
Arin PANAIT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu