vineri, 30 septembrie 2011

Toate-s vechi și nouă toate


Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi și nouă toate;
Ce e rău și ce e bine
Tu te-ntreabă și socoate;
Nu spera și nu ai teamă,
Ce e val ca valul trece;
De te-ndeamnă, de te cheamă,
Tu rămâi la toate rece.  
Aceste minunate versuri ale marelui Eminescu, par ca turnate pe profilul zâmbărețului nostru primar, care este! Când îl văd cum râde cu gura pân’ la urechi prin diverse poze de album sau pe hârtia unor publicații mirositoare de șosete administrative (firește pe bani publici, cum zicea marele portocaliu, -aici sunt banii dumneavoastră-) mai că îmi vine să-l iau de urechi și să-l dau cu nasul prin gurile de canal din oraș, ba chiar să-l țin în cada cu apă cristalino-portocalie până i s-or încreți mustețile.
Cel mai probabil, că spusele unui coleg de breaslă, cum că subiectul apei din Slobozia e fumat de mult și că nu mai dă nimeni doi bani pe el, să nu fie tocmai așa. Poate o fi pentru o parte a presei, platită din greu cu bani publici ca să înghită mizeria de la robinet si să simuleze orgasmul în fața unui pahar cu apă ionașciană. Realitatea este cu totul alta! Și iată de ce:

Sătul de mirosul infect al apei cu care în fiecare dimineață îmi fac tura de spălare pe ochi concomitent cu exercițiul vomitativ de rigoare și avand experiența nefastă de anul trecut, cand a trebuit să înlocuiesc rezistența de numai un an a frumosului meu boiler electric din baie, am decis ca este cazul ca la un an de la nefericita experiență, să încerc din nou să curăț boilerul așa cum m-a învățat furnizorul rezistenței. Bănuiam, sau cel puțin speram, că duhoarea malefică de la robinetul din baie, ar putea fi generată de acumularea de mâl Ionașcian din baierele boilerului.  Zis și făcut! În mai puțin de 15 minute aveam să regret amarnic ziua în care m-am născut, ziua în care m-am mutat în Slobozia, ziua în care l-am votat pe Ionașcu (...nu ascund asta), dar mai cu seamă toate zilele în care am cărat ca un măgar sute de bidoane de apă spre prosperarea cine mai știe cărui afacerist speculant, prosperitate garantată de primarele Ionașcu, care este!
În numai un an de zile, toate piesele metalice din boilerul meu s-au descompus ca brânza uitată în apă, numai părțile protejate de email au rămas întregi. Rezistența de un milion-jumate s-a făcut ferfeniță, iar mâlul și piatra depuse pe fundul bazinului au depășit un lat de palmă. Nu cred ca trebuie să vă mai explic ce duhoare a navălit în casa mea în momentul în care am eliberat mizeria depusă în boiler. Nu trebuie să vă mai traduc din chineză (馬蹄走在死亡的虛假操收取到您的主水混蛋) înjurăturile care mi-au invadat mintea și gândurile și nu cred ca este cazul să explic cui erau adresate... Pozele vorbesc de la sine!
Cu toate astea, primarul răde la prostimea care cică îl aplaudă de harnic și gospodar ce se ține, și care cică, în sondajele nu știu cui plătitor (nu de taxe și impozite, ci de șpaga și de parandărăt) ar fi el, primarele Ionașcu, pe locul unu în preferințele slobozenilor. Păi măi frați pesediști, chiar dacă ar candida de unul singur, tot nu ar ieși pe locul unu! Ce sondaje mai sunt și astea? Cine mai e atât de tâmpit încât să voteze cu genocidul?
Întreb totuși pe domnul Silvian Ciupercă, (despre care mi-a spus o păsărică cum că citește cu mare atenție ziarul Știrea), dacă dumnealui are habar ce vorbește lumea în târg ?!? Domnule președinte, ce vă reține domnule la partidul ăla ca să retrageți sprijinul politic și să vă deziceți de primarul bidon? Cum credeți că vă mai creditează populația când susțineți un primar de teapa lui Ionașcu chiar și la viitoarele alegeri? Căci cine se aseamănă se adună la urma urmei, nu? Lumea așa crede! Că aveți ceva interese în joc... Sau nu e așa? Căci în fond și la urma urmei, chiar dacă este roșu culoarea partidului, nu cred că trebuie să ne înroșim cu toții ca să-i facem pe plac ionașcului și nici nu cred ca partidul trebuie să roșească în obraz pentru a fi în ton cu apa lui, a primarului care este... Domniile voastre nu se spală pe față cu mizeria de la robinet? Dumneavoastră nu vă mută duhoarea nasul din loc cănd faceți baie?
Pe de altă parte, dacă țevile din oraș sunt înlocuite pe banii comunali, cele din blocuri, că tot din metal sunt, pe banii cui vor fi înlocuite? Aparatura electro-casnică distrusă, pe banii cui este înlocuită? Cine este răspunzător pentru daunele pricinuite populației atâta amar de vreme? Parcă primarul avea un dosar penal pentru mizeria produsă! Ce se mai aude cu ăsta? Cine are interes ca să tărăgăneze finalizarea dosarului? Sau e ordin să se mușamalizeze?
Întrebări de la care Președintele Consiliului Judeșean nu ar trebui să se eschiveze. Și mai cred că în situația în care, domnia sa, ori Partidul, nu sunt în cârdășie cu toată manipularea asta ordinară, atunci ar trebui sa iasă public, să se dezmintă de colaboraționism cu primarul zâmbăreț, iar Partidul să dea cu flit celui răspunzător de neajunsurile locuitorilor urbei, în fruntea căreia domnia sa crede că va mai hălădui mult!
De aceea, dedic versurile lui Eminescu pesediștilor din oraș, domnului Silvian Ciupercă în special, sugerându-le să reflecteze și să prindă curaj, debarasându-se de primarul lacrimogen, asta firește, dacă nu cumva sunt obligați prin cine știe ce mijloace să susțină un candidat neperformant pentru funcția de primar politic roșu pană în gaura țevii!
Arin PANAIT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu