vineri, 30 septembrie 2011

Roşu, culoarea standard de Slobozia


Că suntem un judeţ preponderent de coloratură roşie spre portocalie, o ştie toată lumea, dar că subtilitatea acestei nuanţe se întrepătrunde cu realitatea crudă din Slobozia, o dovedesc imaginile alăturate…

Deunăzi, o ţeavă netrebnică şi nerecunoscătoare, s-a revoltat şi s-a spart obraznică ravărsându-şi conţinutul pestilenţial de … apă potabilă (?!?)  în strada frumos asfaltată. Că s-a dus naibii asfaltul sub loviturile nemiloase ale târnăcoapelor trimise să astupe incompetenţa primarului (care este!!!), nu se mai pune la socoteală. Ce contează este faptul că, odată apa evaporată sub toridul soare de Bărăgan, pe asfalt a rămas dovada incontestabilă a calităţilor apei aşa zis potabile, atât de înverşunat susţinută de Ionaşcu, primarul încă titular (nu ştiu graţie cărei inerţii). Mâlul de pe asfalt, după cum se vede în poză, a rămas roşu ca şi coloratura politică a partidului care îl mai susţine oficial pe Ionaşcu, ca şi obrazul satisfăcut al primarului, care susţine moraliceşte că apa furnizată de URBAN sub licenţa domniei sale, este de mare calitate şi nu conţine piturpipaci chimici care afectează organismul uman. Săracele ţevi nu sunt de acord şi se descompun nesimţite şi umile sub acţiunea binefăcătoare dar nefastă a apei lui Ionaşcu. Ce obrăznicie!

Şi dacă vor fi voci (plătite din bugetul primăriei) care să susţină că poza e trucată (să-ţi fie ruşine Dinu Patriciu!), atunci mai alătur o poză, făcută interiorului bazinului de apă de la wc-ul personal, care cu mare nesimţire, s-a găsit să crape şi el, taman a doua zi după ce a crăpat conducta de la colţul blocului. Şi dacă poza cu mâlul de pe stradă poate fi contestată (poate a bătut soarele şi s-a făcut mâlul roşu de la radiaţiile ultraviolente), cea făcută bazinului de apă din apartamentul meu, e fără cusur! Iată domnule Ionaşcu cum arată un bazin de apă de toaletă după ce a fost supus în ultimii ani acţiunii nefaste a apei dumitale foarte potabile! Priviţi poza şi, fără alte cuvinte, vă invit la un exerciţiu de imaginaţie.
Cum credeţi că arată centralele, boilerele şi … intestinele voastre, dragi slobozeni?
Arin Panait

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu